Kuřecí řízek na Podravce
Suroviny:- 1 balení kuřecí prsa
- trochu Podravky
- trochu oleje
- 10 dkg slaniny
- 1/2 zelené papriky
- 1 kelímek smetany
Jak na to:
- Kuřecí prsa naklepeme, posypeme Podravkou a dáme opéct na rozpálený olej do pánve.
- Opečené vyjmeme a do výpeku dáme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme velmi najemno nakrájenou zelenou papriku, nakonec přilijeme smetanu, mírně prohřejeme, vložíme do omáčky maso a podáváme.
Kuřecí kousky v jogurtu
Suroviny:- 500 g kuřecích prsou
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g cornflakes
- sůl
- grilovací koření
- olej na smažení
Jak na to:
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které ještě 2krát překrojíme na menší kousky.
- V misce rozmícháme bílý jogurt s kořením a špetkou soli a kuřecí maso přidáme ke směsi a dobře promícháme.
- Necháme v chladničce naležet do druhého dne a potom obalujeme v podrcených cornflakes a smažíme v oleji.
Kuře s medovou omáčkou a rozmarýnem
Suroviny:- 2 kuřecí prsa
- 200 g žampionů
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kečupu
- 1 kostka houbového vývaru
- půl lžíce olivového oleje
- 2 větvičky rozmarýnu
Jak na to:
- Omytá kuřecí prsa bez kůže osolte a z obou stran osmažte dozlatova na oleji, dejte stranou.
- Do pánve vhoďte (předem oloupané a na plátky nakrájené) žampiony a smažte dozlatova.
- Přidejte nasekaný rozmarýn.
- V hrnku teplé vody (asi 300 ml) rozmíchejte kečup, med a rozdrobenou kostku vývaru, maso vraťte na pánev, zalijte vzniklou směsí a na mírném ohni nechte asi 20 minut probublávat, aby maso změklo a vývar se vyvařil v omáčku.