745x100
Yooclick, gagnez de l'argent avec vos propres liens

Recepty maso drůbeží


Kuřecí řízek na Podravce

Suroviny:

  • 1 balení kuřecí prsa  
  • trochu Podravky  
  • trochu oleje  
  • 10 dkg slaniny 
  • 1/2 zelené papriky  
  • 1 kelímek smetany

Jak na to:

  1. Kuřecí prsa naklepeme, posypeme Podravkou a dáme opéct na rozpálený olej do pánve. 
  2. Opečené vyjmeme a do výpeku dáme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme velmi najemno nakrájenou zelenou papriku, nakonec přilijeme smetanu, mírně prohřejeme, vložíme do omáčky maso a podáváme.



Kuřecí kousky v jogurtu

Suroviny:

  • 500 g kuřecích prsou  
  • 200 g bílého jogurtu  
  • 200 g cornflakes  
  • sůl  
  • grilovací koření  
  • olej na smažení

Jak na to:

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které ještě 2krát překrojíme na menší kousky.
  2. V misce rozmícháme bílý jogurt s kořením a špetkou soli a kuřecí maso přidáme ke směsi a dobře promícháme. 
  3. Necháme v chladničce naležet do druhého dne a potom obalujeme v podrcených cornflakes a smažíme v oleji.



Kuře s medovou omáčkou a rozmarýnem

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa   
  • 200 g žampionů   
  • 2 lžíce medu  
  • 2 lžíce kečupu  
  • 1 kostka houbového vývaru  
  • půl lžíce olivového oleje  
  • 2 větvičky rozmarýnu

Jak na to:

  1. Omytá kuřecí prsa bez kůže osolte a z obou stran osmažte dozlatova na oleji, dejte stranou. 
  2. Do pánve vhoďte (předem oloupané a na plátky nakrájené) žampiony a smažte dozlatova. 
  3. Přidejte nasekaný rozmarýn.
  4. V hrnku teplé vody (asi 300 ml) rozmíchejte kečup, med a rozdrobenou kostku vývaru, maso vraťte na pánev, zalijte vzniklou směsí a na mírném ohni nechte asi 20 minut probublávat, aby maso změklo a vývar se vyvařil v omáčku.