745x100
Yooclick, gagnez de l'argent avec vos propres liens

Přílohy k pokrmům


Fazolky na šalvěji

Suroviny:

  • 600 g fazolek   
  • 4 lžíce oleje   
  • 2 lžíce rajčatového protlaku  
  • 2-3 šalvějové lístky   
  • sůl

Jak na to:

  1. Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, vysypeme do vařící vody a dusíme pod pokličkou do měkka. 
  2. Scedíme, necháme okapat a přendáme na pánvičku s rozehřátým olejem, přidáme pepř, šalvěj a osmažíme. 
  3. K fazolkám přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. 
  4. Podáváme jako přílohu.



Příloha z jablek

Suroviny:

  • 500 g navinulých jablek   
  • 1 ks velké cibule    
  • 1/2 lžičky kmínu    
  • 2 lžíce olivového oleje    
  • 2 špetky soli    
  • 1 lžíce cukru

Jak na to:

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle. 
  2. Na oleji dorůžova osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme jablka, sůl, cukr a podusíme asi 10 minut.



Rýže s citrónovou trávou

Suroviny:

  • 2 ks střední cibule   
  • 2 lžíce oleje   
  • 1 špetka kurkumy    
  • 3 stvoly citrónové  trávy   
  • 1 lžička soli    
  • 2 skleničky dlouho zrnne rýže    
  • 4 skleničky vody   
  • 2 ks jarních cibulek

Jak na to:

  1. V kastrolu ohřejte olej a nechte zesklovatět nakrájenou cibuli,přidejte kurkumu a míchejte 2 minuty. 
  2. Pak dejte na pánev dobře propláchnutou rýži a zalijte vodou. 
  3. Osolte a přidejte na 4 cm nakrájené stvoly citronové trávy.
  4. Promíchejte a na malém ohni vařte až rýže změkne. 
  5. Odstavte z ohně a nechte ještě 10 minut "dojít" . 
  6. Podávejte jako přílohu, případně jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.



Solené brambory pečené v troubě

Suroviny:

  • 12 ks malých brambor  
  • sůl

Jak na to:

  1. Malé brambory pořádně omyjeme, případně vydrhneme kartáčkem. 
  2. Rozkrojíme na půlky, větší brambory rozkrojíme na čtvrtky. 
  3. Poklademe na plech, posolíme a vložíme do vyhřáté trouby na cca 180°C. 
  4. Pečeme cca 25 min., dokud nejdou brambory samy od plechu. 
  5. Podáváme s vychlazeným mlékem. Rychlé, levné a dobré.



Příloha k masu z papriky

Suroviny:

  • 1 červená paprika   
  • 1 žlutá paprika   
  • 1 dcl olivového oleje    
  • 1 lžíce kaparů   
  • pepř    
  • česnek

Jak na to:

  1. Papriky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. 
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, osmahneme na něm tři stroužky česneku pokrájeného na plátky.
  3. Přidáme papriky a restujeme do změknutí. 
  4. Těsně před koncem přidáme kapary, které jsme propláchli a zbavili nadbytečné soli. 
  5. Opepříme podle chuti.
  6. Podáváme teplé, vlažné, je dobré i studené.