Hruška plněná játrovou paštikou se švestkami
Suroviny:- 4 půlky zavařených hrušek
- 100 g játrové paštiky
- 50 g másla
- 50 g šlehačky
- 50 g plátků mandlí
- 4 lžičky brusinek
- džemu
- 4 listky hlávkového salátu
- 4 ks sušených švestek
Jak na to:
- Změklé máslo, paštiku a šlehačku našleháme.
- Kompotované hrušky na zaoblené straně lehce skrojíme a položíme na list hlávkového salátu.
- Pomocí cukrářského sáčku ozdobně naneseme játrovou pěnu, doplníme sušenou švestkou, brusinkami a mandlemi
Křupavé chlebíčky
Suroviny:- starší veka
- máslo
- salám
- plátkový sýr
- kečup
- vejce na tvrdo
- kyselá okurka
- rajče
- paprika
Jak na to:
- Plátky veky potřeme máslem, poklademe salámem, kouskem sýra a ozdobíme kečupem, připravené chlebíčky dáme na plech a dáme je zapéct do vyhřáté trouby do křupava.
- Po schládnutí můžeme chlebíčky konzumovat jak jsou, nebo je ozdobíme dle chuti a fantazie: kolečko vařeného vejce, kyselá okurka, nebo zelenina.
- Přeji dobrou chuť.