745x100
Yooclick, gagnez de l'argent avec vos propres liens

Recepty bez masa jídla


Špenát zapečený se sýrem

Suroviny:

  • 400 g mražený špenát   
  • 40 g máslo   
  • 1 ks vejce   
  • sůl  
  • 30 g hladká mouka   
  • 40 g strouhaný tvrdý sýr    
  • 0,5 dl smetana   
  • strouhaný muškátový oříšek

Jak na to:

  1. Máslo utřeme se žloutkem a solí. 
  2. Střídavě přidáváme mouku, strouhaný sýr a smetanu. 
  3. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem, vmícháme rozmražený špenát a zkypříme ušlehaným sněhem. 
  4. Dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme. 
  5. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.



Květákové pyré s brynzou

Suroviny:

  • 200 g květák    
  • 30 g brynza   
  • bazalka

Jak na to:

  1. Uvaříme květák ve slané vodě, rozmačkáme, za tepla přimícháme brynzu a posypeme bazalkou.
  2. Podáváme s bramborami a rajčaty.



Zapékané brambory s pórkem a smetanou

Suroviny:

  • brambory   
  • 2 ks pórku   
  • 1 ks smetana ke šlehání   
  • sůl   
  • pepř  
  • kmín   
  • provensálské bylinky   
  • máslo

Jak na to:

  1. Vymažeme pekáč máslem.
  2. Do něj vložíme jednu vrstvu na malé kousíčky nakrájených brambor. 
  3. Opepříme, osolíme a okmínujeme.
  4. Na brambory dáme nakrájený pórek a překryjeme je další vrstvou brambor. 
  5. To vše zalijeme smetanou na šlehání.
  6. Okořeníme provensálskými bylinkami, popř. jiným koření (na francouzské brambory...). 
  7. Dáme zapékat podle potřeby




Plněné žampiony smažené v těstíčku

Suroviny:

  • 12 ks velkých žampionů    
  • 1 ks cibule   
  • 100 g anglické slaniny   
  • 1 ks vejce   
  • máslo   
  • drcený kmín    
  • sůl  
  • pepř   
  • olej   
  • čerstvá pažitka   
  • 150 ml mléka   
  • 1  vejce   
  • 1-2 polévkové lžíce  polohrubé mouky 

Jak na to:

  1. Žampiony oloupeme, nožičky odřízneme a vnitřek vydlabeme lžičkou. 
  2. Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a pokrájené nožičky s vydlabaných kousky hub. ¨
  3. Osolíme, opepříme a dusíme asi 3 min. 
  4. Ke konci přidáme rozšlehaná vejce a nasekanou pažítku. 
  5. Touto směsí plníme hlavičky žampionů a pak je obalíme v těstíčku, které připravíme z mléka, vejce, mouky a soli. 
  6. Obalené žampiony smažíme ze všech strán na oleji dozlatova.
  7. Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.