Vepřové s dušenou zeleninou
Suroviny:- talíř vepřového masa nakrájené na kostičky
- 1/2 sáčku mražené zeleniny se žampiony
- česnek
- sůl
- pepř
- 3 lžíce sojové omáčky
- hořčice
- Vegeta
Jak na to:
- Maso posypeme solí, pepřem a česnekem.
- Promícháme lehce osmažíme, přidáme sojovou omáčku, 1/2 lžíce hořčice a podlijeme vodou.
- Maso dusíme as 30-45 minut podle potřeby podléváme.
- Když je maso měkké necháme vodu odpařit aby zbylo jen menší množství, přidám zase půl lžíce hořčice a půl lžičky vegety potom zaprášíme moukou a ještě chvíli necháme na ohni.
- Zeleninu připravíme zvlášt tak že ji nejdřív lehce osmažíme a pak také podusíme stačí 5-10 minut.
- Podáváme maso s omáčkou posypané zeleninou. S jakoukoliv přílohou
Vepřový guláš s jablky
Suroviny:- 750 g vepřové maso
- 250 g celer
- 100 g mrkev
- 2 ks jablko
- 1ks celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
- 250 ml vývar
- 4 lžíce červené víno
- sůl
- olej
- hladká mouka
Jak na to:
- Na oleji osmahneme mrkev, celer, přidáme maso, vodu a koření a dusíme doměkka.
- Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a zalijeme vývarem, dáme jablka, červené víno a povaříme.
- Nakonec omáčku prolisujeme a vložíme zpět maso.
Vepřové kotlety s čerstvým ananasem a zázvorem
Suroviny:- 4 ks vepř. kotlet
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička sladké papriky
- špetka ml. koriandru
- 4 špetky soli
- 100 ml olivového oleje
- 1 ks ananas
- 1 snítka šalvěje
Jak na to:
- Očištěný ananas nakrájejte na plátky.
- Do silnějších plátků masa udělejte nožem kapsu.
- Maso osolte.
- Do každé porce masa vložte plátek ananasu.
- Odložte si 5 lžic oleje a na zbývajícím oleji opečte zvolna maso.
- V mixéru rozmixujte zbývající ananas s 5 lžícemi oleje.
- Maso dejte do zapékací misky, přelijte omáčkou, posypte kořením, přidejte lístky šalvějě, přikryjte a pečte v troubě 25 minut.
- Odkryjte a ještě 15 minut pečte.