745x100
Yooclick, gagnez de l'argent avec vos propres liens

Recepty na saláty


Lahodný studený salát

Suroviny:

  • 5 rajčat  
  • 2 cibule  
  • 300 g měkkého salámu  
  • 2 lžíce hořčice  
  • 4 vejce natvrdo  
  • 1 šálek majonézy   
  • sůl 
  • pepř   
  • pečivo

Jak na to:

  1. Měkký salám nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky, cibuli na kolečka, přidáme vařené vychladlé vejce, hořčici, majonézu, sůl a pepř. 
  2. Zamícháme a podáváme s pečivem.



Domácí vlašský salát

Suroviny:

  • 1 ks cibule  
  • 3 ks vejce natvrdo  
  • 100 g majonéza   
  • 4 ks kyselé okurky  
  • 300 g salám Junior  
  • 5 ks vařené brambory  
  • 1 lžička hořčice  
  • dle chuti pepř  
  • 1 konzerva sterilovaný hrášek

Jak na to:

  1. Salám nakrájíme na nudličky. 
  2. Brambory a vejce oloupeme. 
  3. Cibuli nakrájíme na jemno. 
  4. Vejce, brambory a okurky nastrouháme nahrubo, přidáme hrášek a vše smícháme. 
  5. Přidáme hořčici, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. 
  6. Nakonec vmícháme majonézu. 
  7. Domácí vlašský salát necháme vychladit a můžeme ho servírovat s pečivem nebo dát na chlebíčky či obložené talíře.



Salát s ředkvičkami a jablkem

Suroviny:

  • 2 svazky ředkviček   
  • 2 jablka    
  • 1 hlávkový salát  
  • 1 bílý jogurt  
  • špetka cukru  
  • 1/2 citrónu  
  • sůl  
  • petržel na ozdobu

Jak na to:

  1. Ředkvičky nastrouháme, přidáme oloupaná a na menší plátky nakrájená jablka. 
  2. Jogurt ochutíme špetkou cukru a šťávou z citrónu a promícháme s ředkvičkami a jablky.
  3. Hlávkový salát očistíme a jednotlivé listy dáme na talíře. 
  4. Na ně servírujeme ředkvičkový salát, který ještě ozdobíme jemně nasekanými lístky ředkviček nebo petrželkou.



Těstovinový salát s tuňákem a parmezánem

Suroviny:

  • 4 porce těstovin z tvrdé pšenice   
  • 160 g tuňáka v konzervě  
  • 1 velká cibule  
  • 3 stroužky česneku   
  • 1 konzerva kukuřice   
  • 15 dkg eidamu   
  • 15 dkg parmezánu   
  • sůl   
  • čerstvá bazalka

Jak na to:

  1. Dáme vařit těstoviny. 
  2. Otevřeme konzervy tuňáka i kukuřice a dáme je okapat. 
  3. Cibuli nakrájíme na kostičky a lehce ji orestujeme. 
  4. Česnek nakrájený na plátky či proužky také orestujeme. 
  5. Sýry postrouháme. 
  6. Bazalku pokrájíme či posekáme. 
  7. Na talíř nasypeme vždy porci těstovin, přidáváme ostatní přísady dle chuti a libosti. 
  8. Dobrou chuť



Vajíčkový salát

Suroviny:
  • 8 vajec
  • 10 malých okurčiček
  • malá sklenice nakládaných cibulek(420ml)
  • 2 jarní cibulky
  • 1 malý celer
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce jemné hořčice
  • 150g zakysané smetany
  • sůl,pepř
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru,pár salátových listů

Jak na to:
  1. Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo,poté je ochladímeoloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Okurčičky necháme je okapat a příčně je rozpůlíme.
  3. Nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.
  4. Nálev odložíme stranou.
  5. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky.
  6. Celer omyjeme a popř.oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  7. Rajčata omyjeme a odstraníme z nich zrníčka.
  8. Dužinu nakrájíme na kostičky.Dresink připravíme tak,že promýcháme hořčici,smetanu a 50ml nálevu z cibulek.
  9. Dochutíme solí,pepřem,cukrem a mletým zázvorem.Salátové listy omyjeme a necháme okapat.Všechny připravené suroviny rovnoměrně rozdělíme ne čtyři talíře a přilijeme připraveným dresinkem.





Salát z kysaného zelí

Suroviny:
  • 0,5 kg kysaného zelí 
  • 1 červená paprika
  • 3 vejce uvařené natvrdo 
  • 1 menší pórek 
  • 15 dkg měkkého salámu 
  • 1 lžička sojóvé omáčky
  • majonéza 
  • pepř, sůl

Jak na to:
  1. Do nakrájeného kysané zelí přidáme nakrájenou pariku, salám nakrájený na kostičky, pórek nakrájený na kolečka, a nákrajené vajíčka, přidáme sojóvou omáčku a vše smícháme s majonézou. 
  2. Dle chuti popepříma a osolíme. 
  3. Je to velice jednoduchý, chutný a zdravý salát hodící se především v zimním období kdy potřebujeme větší přísun vitamínu C.
  4. Přeji všem dobrou chuť




Miska zdraví

Suroviny:
  • hlávkový salát 
  • kostka balkánského sýra 
  • 3 vejce 
  • 1 žlutá paprika
  • ředkvička
  • cibule nebo jarní cibulka 
  • 3 rajčata
  • provensálské koření
  • kefír nebo bílý jogurt
  • olivový olej

Jak na to:
  1. Všechny ingredience nakrájíme nebo nastrouháme na velikost kousků podle vlastní chuti a promícháme ve větší misce. 
  2. Zalijeme zálivkou z defíru, oleje a koření. 
  3. Lehce promícháme. 
  4. Ozdobíme pažitkou nebo zelenou petrželkou. 
  5. Dobře chutná samotný nebo jako příloha k drůběžímu masu. 
  6. Dobrou chuť.