745x100
Yooclick, gagnez de l'argent avec vos propres liens

Recepty maso rybý


Pikantní zapékaný kapr se slaninou

Suroviny:

  • 1 kg kapra   
  • 300 g anglické slaniny   
  • 1 ks cibule    
  • 4 lžíce oleje   
  • 1 kg ranných brambor   
  • 1 lžička soli    
  • 5 ks feferonek

Jak na to:

  1. Kapra naporcujeme, posolíme a rozložíme do vymaštěného pekáče.
  2. Kousky feferonek naskládáme mezi kousky kapra, poklademe anglickou slaninou, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a nakonec vše přikryjeme na plátky krájenými bramborami. 
  3. Pečeme v troubě cca 45 minut.


Kapr v alobalu na moravský způsob

Suroviny:

  • 30 g másla   
  • 2 kg kapra   
  • 1 hrst koření na ryby   
  • 1 ks zelení papriky   
  • 50 g solených arašídů   
  • 2 lžíce worcestru    
  • 1 ks pórku   
  • 250 g čerstvých žampiónů   
  • 500 ml bílého vína   
  • 1 lříce sójové omáčky

Jak na to:

  1. Kapra nakrájíme na filety, dáme do mísy, zalijeme vínem a 12 hodin necháme uležet. 
  2. Pekáč vysteleme alobalem, vytřeme máslem a poklademe filety kapra. 
  3. Přidáme koření na ryby, na kolečka nakrájený pórek, žampióny a směs z nakrájené papriky, slaných arašídů, worchesteru a sójové omáčky. 
  4. Vše zabalíme do alobalu a 3/4 hodiny pečeme ve vyhřáté troubě.


Pečený pstruh na másle se zeleninou a žampiony

Suroviny:

  • 4 ks pstruha   
  • 80 g másla    
  • 800 g kořenové zeleniny    
  • 200 g žampiónů    
  • 1 ks cibule   
  • 1 lžička soli

Jak na to:

  1. Očištěné, vykuchané a umyté pstruhy osolíme, předgrilujeme a naplníme žampióny udušenými na cibuli. 
  2. Naplněné pstruhy zabalíme po jednom do alobalu spolu s míchanou zeleninou uvařenou v slané vodě a s kousky másla. 
  3. Zabalené poskládáme na pekáč a v troubě upečeme.



Filé s lečem a jogurtovou zálivkou


Suroviny:

  • 60 dkg rybího filé, 
  • 1 zeleninové lečo nebo 3 papriky, 
  • 3 rajčata a 2 cibule, 
  • 1 bílý jogurt, 
  • 10 dkg strouhaného sýra, 
  • 2 vejce, 
  • olej, máslo, česnek, sůl. 


Jak na to:

  1. Porce rybího filé nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme do zapékací misky vymazané olejem. 
  2. Poklademe plátky česneku a lečem nebo pokrájenou zeleninou a lupínky másla. 
  3. Pečeme v troubě asi 15 minut, pak povrch překryjeme kaší z jogurtu, vajec a strouhaného sýra, znovu poklademe lupínky másla a zapékáme ještě asi 20 minut.




Filé v šunkové směsi v alobalu


Suroviny:

  • 4 porce rybího filé, 
  • 20 dkg čerstvých hub, 
  • 15 dkg šunky nebo šunkového salámu, 
  • 5 dkg másla, 
  • 3 lžíce vývaru, 
  • 3 lžíce kečupu, 
  • sůl, koření podle chuti, 
  • olej na potření alobalu.


Jak na to:

  1. Na části másla osmahneme houby nakrájené na plátky, přidáme šunku nakrájenou na hranolky, podlijeme vývarem a kečupem a krátce podusíme. 
  2. Podušenou směs osolíme a přikořeníme podle chuti - mletý pepř, chilli koření. 
  3. Osolené a opepřené porce ryby položíme na alobal potřený olejem, poklademe šunkovou směsí a vločkami másla a alobal dobře uzavřeme. 
  4. Pečeme v horké troubě cca 30-40 minut.



Kapřík na pivě


Suroviny:

  • 4 větší kousky kapra, 
  • 2 menší cibule, 
  • 1/4 l piva, 
  • máslo, sůl, pepř, kmín, 
  • 1 lžička mleté papriky, 
  • šťáva z 1/2 citrónu


Jak na to:

  1. Rybu zbavíme kůže, osolíme a opepříme. 
  2. Cibule nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle dozlatova. 
  3. Přidáme kousky kapra, z obou stran ho opečeme, zalijeme pivem a okřeníme mletou paprikou a kmínem. 
  4. Dusíme do měkka cca 15 minut. Na talíři pokapeme šťávou z citrónu.


Filé na cibuli a slanině

Suroviny:

  • 50 dkg rybího filé, 
  • 2 větší cibule, 
  • 15 dkg anglické slaniny, 
  • sůl, koření na ryby.


Jak na to:

  1. Filé necháme zvolna rozmrznout. 
  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozložíme do pekáče. 
  3. Na cibuli naskládáme plátky anglické slaniny, na ni z obou stran osolené a okořeněné plátky ryby a překryjeme je dalšími plátky slaniny. 
  4. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. 
  5. Pečeme asi 30 minut, až je filé propečené a slanina křupavá. 



Losos se zeleninou

Suroviny:

  • 30 dkg lososa ( filety ),
  • 15 dkg mrkve,
  • 15 dkg růžiček brokolice,
  • 15 dkg rýže,
  • 100 ml smetany,
  • 100 ml zeleninového vývaru,
  • 2 lžíce jemně nakrájené petrželové natě,
  • sůl,pepř,
  • 4 lžíce olivového oleje


Jak na to: 

  1. Nejdříve uvaříme rýži podle návodu.
  2. Rybu omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší kousky,mírně osolíme a na pánvi opékáme ze všech stran asi 3 minuty.Vyndáme z pánve a udržujeme v teple.
  3. Mrkev a brokolici očistíme,mrkev nakrájíme na kolečka,brokolici rozebereme na menší růžičky a na pánvi opékáme asi 7 minut.
  4. Přilijeme zeleninový vývar,smetanu a zeleninu dusíme dalších 10 minut.
  5. Rybu vložíme k zelenině a dusíme ještě 3-5 minut.
  6. Uvařenou rýži přisypeme k masu a zelenině,přidáme pokrájenou petrželovou nať a vše v pánvi promícháme.
  7. Osolíme a opepříme.