745x100
Yooclick, gagnez de l'argent avec vos propres liens

Recepty maso hovězí


Hovězí svíčková s brokolicí a kešu

Suroviny:

  • 500 g hovězí svíčkové   
  • 3 lžíce sezam. oleje   
  • 1 lžíce sójové omáčky   
  • 100 g kešu oříšků   
  • 4 ks houby shittake   
  • 1 lžíce cukru moučka  
  • 2 špetky soli   
  • 4 lžíce oliv. oleje   
  • 4 lžíce sherry   
  • 200 g vařené brokolice   
  • 2 hrsti naťové cibulky

Jak na to:

  1. Do hluboké pánve dáme sezamový olej, přidáme pokrájené houby a restujeme asi 5 minut. 
  2. Přidáme cukr, sójovou omáčku, sherry a 5 lžíc vody. 
  3. Přivedeme k varu. 
  4. Pak vložíme brokolici, oříšky (pár ořechů necháme na zdobení) a vše prohřejeme. 
  5. Na jiné pánvi na olivovém oleji orestujeme plátky hovězí svíčkové, osolíme. 
  6. Hotové maso dáme na talíř a přelijeme směsí brokolice, hub a oříšků. 
  7. Hotový pokrm zdobíme oříšky a nakrájenou jarní cibulkou, případně zelenou petrželkou.



Roštěná po moravsku

Suroviny:

  • 600 g hovězí zadní   
  • 1 velká cibule    
  • 2 stroužky česneku   
  • 80 g hladké mouky   
  • 80 + 80 g tuku   
  • sůl   
  • pepř   
  • sladká paprika   
  • majoránka   
  • 1 lžička hořčice

Jak na to:

  1. Maso (zadní hovězí, nemusí být roštěnec) nakrájíme na asi 0,5cm silné plátky, nařízneme okraje a naklepeme. 
  2. Osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. 
  3. Na pánvi rozpálíme tuk a jednotlivé roštěnky v něm zprudka z obou stran osmažíme. 
  4. V kastrolu zpěníme cibulku zaprášíme paprikou a mírně opražíme (pozor nepřipálit, jen spojit s tukem!). 
  5. Podlijeme vývarem nebo jen horkou vodou, vložíme osmažené roštěnky. 
  6. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, je možné přidat i trošičku hořčice ( jen malinko, aby nepřerazila chuť masa). 
  7. Uvedeme do varu a dusíme doměkka. 
  8. Občas zamícháme, aby se jídlo nepřipálilo a omáčka byla hladká.
  9. Příprava masa asi 20 min., dušení nejméně hodinu podle kvality masa.
  10. Podáváme s dušenou rýží a okurkem.



Hovězí pečeně s meruňkami, kiwi a sýrem

Suroviny:

  • 8 plátků falešná hovězí svíčková   
  • 8 plátků kiwi   
  • 8 půlek kompotované meruňky nebo broskve   
  • 4 špetky soli   
  • 200 g nastrouhaného čedaru   
  • 4 lžíce oliv. oleje   
  • 200 ml vývaru

Jak na to:

  1. Plátky masa lehce naklepejte a osolte, oloupané kiwi nakrájejte na plátky. 
  2. Do zapékací mísy uložte plátky masa. 
  3. Na plátky masa dejte kolečka kiwi, půlku meruňky (nebo broskve) a posypte sýrem. 
  4. Pokapejte olejem a podlijte vývarem. 
  5. Dejte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte přikryté 50 minut.